Upplands Väsby
Vilunda 1:92, 1:324

En period under 80-talet, var huvudnäringen i Upplands Väsby rockmusik. Det har inte alltid varit så. Förutom tillverkning av mässingsrör fanns här även ett bryggeri som tillverkade vichyvatten. Namnet Bryggerivägen finns kvar på gatuskyltarna och intill denna finns våra två fastigheter. Kommunen vill blanda bebyggelsen och skapa en grön småstad. Vårt mål är sjuttiofem lägenheter, belägna knappt två minuters cykeltur från stationen.

På en parkväg, knappt 500 meter åt andra hållet, möttes en gitarrist och en sångare. De cyklade inte, utan körde 50cc Suzuki. Bandet som de bildade, röstades av Väsbyborna fram till vinnare i Hårdrock-SM 1982. Deras första gig var i Vilundaparken. Därefter sjöng de om den sista nedräkningen och toppade listorna i femton länder. Kommunen har nyligen uppfört ett fint monument som hyllar mopedisternas och rockmusikens betydelse för orten.

Till stationen tar det 2 minuter på cykel och knappt 6 minuter till fots. Du cyklar till Väsby Centrum (ICA Kvantum, Willys, etc.) på fem minuter och till Vilunda Skatepark på sju minuter.

Nuläge

Tidigare ägare använde lokalerna som snickarverkstad. De byggde inredning för flygledartorn, varför huset kallas Snickeriet. Dagens hyresgäster anpassar lokalerna för att passa den egna verksamheten.

Vision

Området är utpekat för utveckling av tät bebyggelse enligt Översiktsplan för Väsby 2040. Beläget nära det nya, stora projektet Väsby Entré. Grön småstad är kommunens vision.

Vision

Här är du mitt i staden, mitt i Väsby, bara minuter från järnvägsstationen. Följdriktigt är vår vision att skapa ett småskaligt stadskvarter på tomten intill Bryggerivägen.

Status

Förvaltning

Planbesked

Detaljplanearbete

Laga kraft

Bygglovsansökan

Fakta

Område:
Vilunda
Kommun:
Upplands Väsby
Adress:
Bryggerivägen 5
Fastighetsbetckning:
Vilunda 1:92 och 1:324
Fastighetstyp:
Produktion, lager, kontor
Yta:
797 kvm
Markareal:
1874 kvm
Planerad utveckling:
Bostäder; flerbostadshus