Upplands Väsby
Övra Runby 2:224

Du vet att du är från Övra Runby om… du uttalar namnet som [ Rɵnnbʏ ], alltså med kort ‘u’. Det har inget med runor att göra, även om trakten är knökfull med fornminnen. Allra mest intressant är vad Övra Runby snart är granne med. Vår adress är belägen bara 500 meter från Väsby Entré – ett projekt som slungar området kring pendeltågsstationen raka vägen in det tjugoförsta århundradet, med 1 500 nya bostäder och 30 000 m2 kontor. På samma avstånd som framtiden, hittar du Runbyskogen och dess många leder för löpning och terrängcykling. Ett par av dessa, Egghunter och Go Flow, är milt fostrande. Idag är vår fastighet en utmärkt idé om du vill tanka eller reparera din bil. I morgon vill vi se ett hundratal bostäder här.

I hörnet Edsvägen 10/Lövstavägen 4 i Runby i Upplands Väsby. 1,2 km från stationen och 500 m ifrån Väsby Entré, kommunens projekt med ny tågstation, nya bostäder och 30 000 m² kontor, handel och service. Fokusområde för utveckling av tät bebyggelse enligt Översiktsplan 2040.

Nuläge

Bilverkstad, bensinmack och snabbmat i utmärkt, centralt läge intill Hemköp. Nya hyresavtal tecknas för samtliga lokaler, där hyresgästerna anpassar lokalerna på egen bekostnad.

Vision

Byggnation av lägenheter för egen långsiktig förvaltning. Dessa kommer att vara belägna bara minuters promenad från Runbyskogen, ett vidsträckt friluftsområde med möjlighet att gå vilse.

Vision

En grönare småstad med riktiga kvarter. Så formulerar kommunen Vision Väsby 2040. Då har staden växt med 50 %. Vilket synkroniserar utmärkt med den förvandling vi ser framför oss i Övra Runby.

Status

Förvaltning

Planbesked

Detaljplanearbete

Laga kraft

Bygglovsansökan

Fakta

Område:
Runby
Kommun:
Upplands Väsby
Adress:
Edsvägen 10
Fastighetsbetckning:
Övra Runby 2:224
Fastighetstyp:
Lätt industri, drivmedelsförsäljning
Yta:
350 kvm
Markareal:
3651 kvm
Planerad utveckling:
Bostäder, flerbostadshus