Järfälla
Veddesta 2:70

Bällstadalen förändras och vi är redan på plats. Området är ett av åtta som i den regionala utvecklingsplanen pekats ut som nya stadskärnor. Inom kort får vi en högrest granne – Saabs nya kontor, som kan komma att mäta hela 121 meter i strumplästen. Dussinet stadskvarter, 2 000 bostäder, skolor och ett hotell säger möjligen något om ambitionerna. Bortom den nu fyrspåriga Mälarbanan, växer Barkarbystaden med 18 000 nya bostäder till år 2030.

Det betyder tiotusen arbetsplatser och utbyggd tunnelbana. Om några år kommer Förbifart Stockholm att skapa ett nytt trafikflöde precis runt knuten. Vi förnyar och förfinar därför våra 5 111 m2 intill Järfällavägen med nya entréer, uppsnyggad fasad och kringmiljö. Och givet allt som händer i området kan en sak sägas: Att vi kommit över denna ståtliga skuta, som strandat på höjden precis intill Järfällavägen, var ovanligt vältajmat.

Utvecklingsplanen för regionen pekar ut åtta stadskärnor med potential att bli regionala knutpunkter. Det här är en av dessa. Bara 1,3 km från E18. Förbifart Stockholm byggs precis intill.

Nuläge

I ensamt majestät. Bara Saabs kontor och radarfabrik på andra sidan Järfällavägen kan konkurrera idag. Men inom kort förnyas hela området med 2 000 bostäder, skolor hotell och arbetsplatser.

Vision

Redan etablerad i ett av Stockholms mest intressanta och expansiva områden. Den nya detaljplanen för Bällstadalen godkändes i april 2022 och det har redan börjat byggas på andra sidan ån.

Vision

Ett av förslagen för Saabs nya kontor. Det kan bli så högt som 121 meter. Resten av stadsdelen blir promenadvänlig med kvarter i 6-7 våningar. På bilden: Nettovägen, vilken blir kommersiell huvudgata.

Fakta

Område:
Veddesta
Kommun:
Järfälla
Adress:
Datavägen 9A
Fastighetsbeteckning:
Veddesta 2:70
Fastighetstyp:
Kontor, lager, lätt produktion
Yta:
5109 kvm
Status:
Fullt uthyrd