Upplands Väsby
Vik 1:97

Vik 1:97 är inte ett namn som höjer sig över mängden. Men det är vad som skett. För femtusen år sedan var detta ytterskärgård. För tusen år sedan var det här Östersjön mötte landbacken. Detta betyder att kullarna i närheten kryllar av fornlämningar (dalarna låg ju under vatten). Sekler av landhöjning skapade uppländsk jordbruksbygd med åkermark och trädklädda höjder. Mängden fornminnen gör att området kommer att exploateras långsamt och varsamt. Många vill bo här, ty läget är utmärkt. Med bil når du pendeltåget på sex minuter. Terminal 5 på Arlanda är 17 minuter bort. Föredrar du att uppleva grönska och natur i sällskap med Big Bertha? Då har du verkligen hittat rätt adress – Vik 1:97 ger dig sju golfbanor inom en mils radie.

På 26 minuter kör du i behaglig fart till Norrtull. Du är i Kista eller på Arlanda på strax över en kvart. Du cyklar till stationen i Upplands Väsby på 12 minuter. Vi skulle kalla det ett utmärkt läge.

Nuläge

Nuläget är en byggarbetsplats, omgiven av låga hus och en skola. Avståndet till åkrar, ängar och friluftsliv är bara ett par kast med den träpinne som din lilla hund gillar att jaga.

Vision

Vi bygger 52 bostäder i ett utvecklingsområde där det totalt kommer att uppföras runt 150 villor och radhus, samt ny skola och sporthall. Målet: Egen, långsiktig förvaltning.

Vision

”Bostadsområdet är planerat som en trädgårdsstad med stor variation av byggnadstyper”, skriver Väsby kommun. Intill byggs Viraskolan med plats för 420 elever (F-6).

Status

Detaljplanearbete

Bygglov

Projektering

Uthyrning

Byggstart

Inflyttning

Fakta

Område:
Wijk Oppgård
Kommun:
Upplands Väsby
Adress:
Viravägen
Fastighetsbetckning:
Vik 1:97
Fastighetstyp:
Detaljplanelagd mark med färdiga byggrätter
Yta:
Markareal:
Planerad utveckling:
Flerbostadshus, ca 50 lägenheter

Intresseanmälan

Intresserad av ett boende här? 
Fyll i nedan så håller vi dig uppdaterad!